Kuře s rozinkami a piniovými oříšky

95 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
66 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.
  • 2
    Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.
  • 3
    Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.