Kuře s rozinkami a piniovými oříšky
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1200gramůKuře
- 2kusyBobkový list
- 60mililitrůOlej olivový
- 400gramůRajčata
- 170mililitrůVíno bílé
- 1kusPaprika zelená
- 40gramůOlivy černé
- 3lžíceHrozinky
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceOříšky piniové
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
966 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
66 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
4 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené kuře osolíme, vložíme do něj dílky citrónu, bobkový list, 2 lžíce oleje a dáme na 1 hodinu do předehřáté trouby na 200°C. Po hodině zkusíme vidličkou, zda je kuře již hotové. Můžeme nechat ještě 15 minut dopéct.
- 2Ve větší pánvi rozpálíme zbylý olej a 5 minut na něm smažíme cibuli nakrájenou na kolečka a utřený česnek, smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Přidáme konzervovaná, krájená rajčata a vaříme ještě 2 minuty. Přilijeme víno, protlak, papriku nakrájenou na proužky, olivy, rozinky a zvolna vaříme 6-8 minut, až vznikne hustší omáčka.
- 3Kuře rozporcujeme na 8 dílů a zachycenou šťávu přidáme do omáčky. Přendáme na talíře, zalijeme omáčkou a posypeme oříšky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.