Kuře s rozmarýnem pečené na víně
125 min.
Ingredience
- 1000gramůKuře
- 100gramůAnglická slanina
- 6kusůBobkový list
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 100mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 100gramůMáslo čerstvé
- 2gramySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
906 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
71 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
304 mg
Postup přípravy
- 1Kuře opláchneme, dočistíme, osušíme a osolíme.
- 2Do máslem vymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, na slaninu rozložíme rozporcované kuře. Pomažeme máslem a opepříme.
- 3Připravíme česnek, stroužky rozkrájíme na polovinu a rozházíme libovolně po masu. Ještě rozložíme na maso bobkové listy.
- 4Omytý citrón rozdělíme na čtvrtky a přidáme do pekáče ke kuřeti. Vše podlijeme vínem a 50 ml vývaru, případně použijeme trochu vody.
- 5Maso na pekáči přikryjeme a ve středně vyhřáté troubě pečeme asi hodinu.
- 6Po hodině pekáč vyndáme z trouby, maso uvolníme, aby nebylo připečené, a ještě podlijeme. Pečeme dalších 45 minut. Ke konci pečeme maso odkryté.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 10. 8. 2015
Kuře s rozmarýnem pečené na víně
Použila jsem jen kuřecí čtvrťky, dala méně másla a celková doba přípravy, tj. dušení + pečení byla zhruba hodina, ne více. Měla jsem větší čtvrťky. V receptu není uvedeno, co s rozmarýnem, jestli ho nakrájet nebo použít celé snítky. Zvolila jsem druhou možnost. Moc všem chutnalo. Podávala jsem s vařenými chalupařskými bramborami - ve slupce.