Kuře s tomatovou omáčkou a těstovinami
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 8kusůRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 250gramůTagliatelle
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1200gramůKuře
- 200gramůCeler bulvový
- 200mililitrůVíno bílé
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžíceSkořice mletá
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
799 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
44 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané cibule rozkrájíme na půlkolečka, česnek utřeme se solí, rajčata krátce ponoříme do vařící vody, oloupeme a nakrájíme na kostičky, očištěný oloupaný celer pokrájíme na nudličky a petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2Kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme, ze všech stran orestujeme na rozehřátém másle. Porce naskládáme do zapékací misky nebo do pekáče, obložíme cibulí a zalijeme vývarem. Přikryjeme, necháme péci přibližně na hodinu do trouby (vyhřáté na 200 °C).
- 3Do pánve, ve které jsme opékali kuře, vložíme připravená rajčata, utřený česnek, přilijeme víno, zamícháme a vše přivedeme k varu. Přidáme rajský protlak a nudličky celeru, osolíme, opepříme a opět přivedeme k varu. Stáhneme plamen, za občasného míchání vaříme na mírném ohni cca 15 minut. Potom vložíme nasekanou petržel, promícháme a udržujeme v teple.
- 4Nastrouháme Parmezán.
- 5Ve větším hrnci uvaříme těstoviny „al dente“ (měkké, ale uvnitř tužší), scedíme, necháme důkladně okapat. Promícháme je s polovinou sýra a naservírujeme na předehřáté talíře. Upečené porce kuřete položíme na těstoviny, poprášíme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbylým Parmezánem. Podáváme ozdobené snítkou petržele.
- 6Můžeme přidat i brambory pečené v troubě, dušené fazolové lusky či cukrovou kukuřici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.