Kuře s tymiánem
55 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 10kusůTymián čerstvý
- 2kusyŠalotka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 2lžičkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 450gramůJogurt nízkotučný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
49 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.
- 2Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.
- 3Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.
- 4Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.
- 5Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.