Kuře s tymiánem

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
907 kcal
Bílkoviny
71 g
Tuky
49 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
18 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné kuře naporcujeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Do spodního patra parního hrnce vlijeme dostatečné množství vody, osolíme ji a přivedeme k varu. Do horního patra položíme polovinu snítek tymiánu, na ně rozložíme porce kuřete. Pokryjeme zbylým tymiánem a oloupanými, na plátky nakrájenými šalotkami.
  • 3
    Hrnec přiklopíme a maso vaříme 30-35 minut od doby, kdy se začne tvořit pára.
  • 4
    Jogurt v misce smícháme s citronovou šťávou, nasekanou petrželkou, tymiánem a nadrobno nakrájeným česnekem. Osolíme, opepříme, promícháme a necháme v chladu.
  • 5
    Kuře podáváme s připraveným ochuceným jogurtem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.