Kuře s vinným balzámovým octem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
352 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat.
  • 2
    Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme.
  • 3
    Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.
  • 4
    Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme.
  • 5
    Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.