Kuře s vinným balzámovým octem
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí stehna
- 2stroužkyČesnek
- 2decilitryVíno červené
- 3lžíceOcet vinný
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůŠalotka
- 3lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceTymián čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
30 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
352 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do každého stehýnka uděláme několik zářezů, potřeme je rozetřeným česnekem a dáme do nekovové mísy. Stehýnka přelijeme vínem a bílým vinným octem, osolíme a opepříme. Zakryjeme mísu a necháme v lednici přes noc marinovat.
- 2Stehna vyndáme z marinády, necháme okapat a marinádu uschováme.
- 3Rozehřejeme v pánvi olej a máslo, přidáme pokrájené šalotky a smažíme 2 minuty. Do pánve dáme kuřecí stehýnka a smažíme 4 minuty. Přidáme polovinu marinády, přikryjeme pokličkou a vaříme 20 minut.
- 4Když je kuře měkké, přilijeme balzámový ocet, přidáme tymián a ještě 4 minuty povaříme.
- 5Stehýnka a šťávu rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.