Kuře s vůní koňaku
80 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125gramůSlanina vepřová
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 500gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 2lžíceOlej olivový
- 250gramůOlivy nakládané
- 20mililitrůMartell cognac
- 1200gramůKuře
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1015 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
72 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuře omyjeme, osušíme a do masa vetřeme sůl a pepř.
- 2V kastrolu rozehřejeme olej a opečeme na něm na kostičky nakrájenou slaninu. Vložíme kuře a opečeme je po všech stranách. Přidáme oloupané brambory, očištěné žampiony, olivy a oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata. Přilijeme koňak a pod poklicí pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
- 3Zeleninu před podáváním osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.