Kuře se 40 stroužky česneku
105 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyRozmarýn čerstvý
- 4kusyTymián čerstvý
- 4kusyPetržel - nať
- 1600gramůKuře
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 250mililitrůVíno bílé
- 1kusBageta
- 1lžičkaSůl
- 2kusyCeler - nať
- 1kusMrkev kořen
- 40stroužkůČesnek
- 0,25kusCeler bulvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
66 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Dovnitř omytého kuřete vložíme nasekanou celerovou nať, po dvou snítkách tymiánu, rozmarýnu a petrželky a přidáme ještě 6 stroužků česneku. Křídla a nohy kuřete upevníme nití a celé kuře potřeme olejem a osolíme.
- 2Na dno pekáče dáme 10 stroužků česneku a přidáme zbylé bylinky, nakrájený celer, mrkev a cibuli. Nakonec do pekáče vložíme kuře, obložíme je zbylým česnekem a přilijeme zbylý olej a bílé víno. Pod pokličkou pečeme asi 80 minut.
- 3Upečené kuře vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Odstraníme česnek, sebereme přebytečný tuk a asi 3 minuty šťávu povaříme.
- 4Kuře naporcujeme, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekem.
- 5Podáváme s opečenými krajíčky bagety potřenými měkkou česnekovou dužinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.