Kuře se 40 stroužky česneku

105 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1296 kcal
Bílkoviny
89 g
Tuky
66 g
Sacharidy
75 g
Vláknina
13 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dovnitř omytého kuřete vložíme nasekanou celerovou nať, po dvou snítkách tymiánu, rozmarýnu a petrželky a přidáme ještě 6 stroužků česneku. Křídla a nohy kuřete upevníme nití a celé kuře potřeme olejem a osolíme.
  • 2
    Na dno pekáče dáme 10 stroužků česneku a přidáme zbylé bylinky, nakrájený celer, mrkev a cibuli. Nakonec do pekáče vložíme kuře, obložíme je zbylým česnekem a přilijeme zbylý olej a bílé víno. Pod pokličkou pečeme asi 80 minut.
  • 3
    Upečené kuře vyjmeme a šťávu slijeme do kastrůlku. Odstraníme česnek, sebereme přebytečný tuk a asi 3 minuty šťávu povaříme.
  • 4
    Kuře naporcujeme, přelijeme šťávou a ozdobíme česnekem.
  • 5
    Podáváme s opečenými krajíčky bagety potřenými měkkou česnekovou dužinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.