Kuře se skořicí

80 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
70 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.
  • 2
    Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.
  • 3
    V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.
  • 4
    Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.