Kuře se skořicí
80 min.
Ingredience
- 2lžíceSkořice mletá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 8kusůRajčata
- 125mililitrůVývar drůbeží
- 250mililitrůVíno bílé
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule červená
- 2lžícePetržel - nať
- 1200gramůKuře
- 2stroužkyČesnek
- 500gramůTěstoviny Tagliatelle
- 250gramůCeler bulvový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 2lžíceSýr Parmezán
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1474 kcal
Bílkoviny
78 g
Tuky
70 g
Sacharidy
112 g
Vláknina
8 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Celé kuře naporcujeme a ochutíme solí a pepřem. V ohnivzdorné míse rozehřejeme máslo a kuře ze všech stran dohněda orestujeme. Poté odstavíme, poklademe na kousky nakrájenou cibulí a zalijeme vývarem. Přiklopíme a v troubě předehřáté na 200C pečeme 50-60minut.
- 2Mezitím připravíme omáčku a to tak, že nadrobno nakrájený česnek a oloupaná, nakrájená rajčata dáme do pánve, zalijeme vínem a přivedeme k varu. Vmícháme rajský protlak a na malé kousky nakrájený celer. Osolíme a opepříme podle chuti a na mírném ohni vaříme ještě asi 15minut. Občas promícháme. Na závěr přimícháme nadrobno nakrájenou petržel.
- 3V hrnci uvaříme těstoviny tak al dente. Scedíme, necháme okapat, dáme na předehřátý talíř a promícháme s polovinou sýra. Na těstoviny položíme kousky kuřete, lehce posypeme skořicí, přelijeme omáčkou a posypeme zbytkem parmazánu.
- 4Dozdobíme větvičkami petržele a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.