Kuře se slaninovou nádivkou

95 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
300 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.
  • 2
    Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.
  • 3
    Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.
  • 4
    Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.