Kuře se slaninovou nádivkou
95 min.
Ingredience
- 6stroužkůČesnek
- 5kusůRozmarýn čerstvý
- 125mililitrůVíno bílé
- 125mililitrůVoda pitná
- 1kusJátra kuřecí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 1000gramůKuře
- 150gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
49 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
3 g
Cukr
300 mg
Postup přípravy
- 1Větší část rozmarýnu povaříme s neoloupaným česnekem ve 125 ml vody asi 10 minut. Vývar scedíme a smícháme s vínem.
- 2Játra omyjeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu pokrájenou na kostičky rozpustíme na oleji a odstavíme z plotny. Přidáme játra a zbylý rozmarýn.
- 3Omyté kuře uvnitř i na povrchu osolíme a opepříme. Naplníme je slaninovou směsí a otvor zašijeme. Pečeme v troubě při 200 stupních Celsia asi 20 minut, potom přilijeme vinný vývar, pečeme ještě 45 minut.
- 4Měkké kuře vyjmeme, naporcujeme a vypečenou šťávu ještě chvíli povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.