Kuře se zázvorovou rýži
38 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- Marináda
- 0,5centilitrSherry brandy
- 2lžíceOmáčka švestková
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 1lžičkaOlej sezamový
- 30gramůSezam - semena
- 30gramůPórek
- 0,5lžičkaSůl
- Zázvorová rýže
- 200gramůRýže loupaná
- 1centilitrOlej sezamový
- 1lžičkaZázvor celý
- 4decilitryZázvorové pivo
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
230 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa umyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na silné proužky, které necháme zatím stranou.
- 2Marináda: Do misky vlijeme sherry, švestkovou omáčku, sójovou omáčku, worcester, posypeme chilli kořením a solí, nakonec přidáme sezamový olej. Všechny suroviny dobře promícháme.
- 3Vezmeme připravené kuřecí maso, každý kousek dobře potřeme marinádou. Potom je naskládáme do marinády a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
- 4Zázvorová rýže: Rýži propereme, vsypeme do kastrůlku, přidáme olej, jemně nastrouhaný zázvor, vlijeme pivo, vše osolíme. Připravenou rýži na mírném ohni povaříme 15 min doměkka.
- 5Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, naskládáme marinované kousky masa a po obou stranách opékáme přibližně 8 minut.
- 6Opečené maso rozdělíme na talíře. Přidáme zázvorovou rýži, posypeme sezamovými semínky, na tenká kolečka nakrájeným pórkem a pokrm ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.