Kuře se zázvorovou rýži

38 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
7 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
2 g
Cukr
230 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí prsa umyjeme, zbavíme kůže a nakrájíme na silné proužky, které necháme zatím stranou.
  • 2
    Marináda: Do misky vlijeme sherry, švestkovou omáčku, sójovou omáčku, worcester, posypeme chilli kořením a solí, nakonec přidáme sezamový olej. Všechny suroviny dobře promícháme.
  • 3
    Vezmeme připravené kuřecí maso, každý kousek dobře potřeme marinádou. Potom je naskládáme do marinády a dáme do lednice na 2 hodiny marinovat.
  • 4
    Zázvorová rýže: Rýži propereme, vsypeme do kastrůlku, přidáme olej, jemně nastrouhaný zázvor, vlijeme pivo, vše osolíme. Připravenou rýži na mírném ohni povaříme 15 min doměkka.
  • 5
    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, naskládáme marinované kousky masa a po obou stranách opékáme přibližně 8 minut.
  • 6
    Opečené maso rozdělíme na talíře. Přidáme zázvorovou rýži, posypeme sezamovými semínky, na tenká kolečka nakrájeným pórkem a pokrm ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.