Kuře se zeleninou po burgundsku

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1374 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
100 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Středně velké kuře rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel a vykostíme. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme celer s petrželí, vyloupeme hrachové lusky a nasekáme pažitku.
  • 2
    Kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme a po obou stranách v kastrole na sádle dorůžova osmahneme. Přeložíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  • 3
    Do tuku v kastrole dáme zpěnit cibuli, přidáme mouku, zasmahneme ji, zásmažku zalijeme červeným vínem s vodou a metličkou prošleháme. Omáčku osolíme a opepříme, vrátíme opečené maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
  • 4
    Mezitím ve slané vodě uvaříme nakrájenou zeleninu s hráškem, scedíme ji a přidáme do omáčky, do které ještě přimícháme máslo.
  • 5
    Hotové maso přendáme na ohřáté talíře, posypeme sekanou pažitkou a přelijeme zeleninovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.