Kuře se zeleninou po burgundsku
80 min.
Ingredience
- 1kusKuře
- 1kusCibule
- 250gramůCeler bulvový
- 150gramůPetržel kořen
- 200gramůHrachové lusky
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 250mililitrůVíno červené
- 100mililitrůVoda pitná
- 2lžícePažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1374 kcal
Bílkoviny
84 g
Tuky
100 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Středně velké kuře rozčtvrtíme, zbavíme konců křídel a vykostíme. Velkou cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očistíme, oloupeme a na kostky nakrájíme celer s petrželí, vyloupeme hrachové lusky a nasekáme pažitku.
- 2Kuřecí čtvrtky naklepeme a osolíme a po obou stranách v kastrole na sádle dorůžova osmahneme. Přeložíme je do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 3Do tuku v kastrole dáme zpěnit cibuli, přidáme mouku, zasmahneme ji, zásmažku zalijeme červeným vínem s vodou a metličkou prošleháme. Omáčku osolíme a opepříme, vrátíme opečené maso, zakryjeme pokličkou a na mírném ohni dusíme doměkka.
- 4Mezitím ve slané vodě uvaříme nakrájenou zeleninu s hráškem, scedíme ji a přidáme do omáčky, do které ještě přimícháme máslo.
- 5Hotové maso přendáme na ohřáté talíře, posypeme sekanou pažitkou a přelijeme zeleninovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.