Kuře selské

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
61 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den předem uvaříme ve slupce dobře omyté brambory, druhý den je oloupeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a na nudličky nakrájíme slaninu.
  • 2
    Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém sádle 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla.
  • 3
    Na pánvi, ve které jsme opékali kuře, osmahneme slaninu a přidáme čtvrtky cibule, kterou se slaninou orestujeme. Nakonec přidáme osolené kostky brambor a vše dohromady osmahneme dorůžova.
  • 4
    Na talíře rozdělíme porce kuřete, na ně navršíme opečenou bramborovou směs a servírujeme posypané sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.