Kuře selské
80 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 3lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2kusyCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 2lžícePetržel - nať
- 800gramůKuře
- 80gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
61 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Den předem uvaříme ve slupce dobře omyté brambory, druhý den je oloupeme, nakrájíme na kostky a osolíme. Oloupeme a na čtvrtky nakrájíme cibuli, nasekáme petrželku a na nudličky nakrájíme slaninu.
- 2Dobře vykostěné kuřecí čtvrtky zbavíme kůže, naklepeme, osolíme, opepříme a po obou stranách je na velké pánvi v horkém sádle 10-15 minut opékáme. Opečené kuře uložíme do tepla.
- 3Na pánvi, ve které jsme opékali kuře, osmahneme slaninu a přidáme čtvrtky cibule, kterou se slaninou orestujeme. Nakonec přidáme osolené kostky brambor a vše dohromady osmahneme dorůžova.
- 4Na talíře rozdělíme porce kuřete, na ně navršíme opečenou bramborovou směs a servírujeme posypané sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.