Kuře sváteční na jablkách
145 min.

Ingredience
- 2kilogramyKuře
- 3kusyJablka
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceMarmeláda rybízová
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusCibule
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 60gramůŠunka uzená
- 25gramůStrouhanka
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Rozpustíme v pánvi máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a tři minuty smažíme. Sundáme z plamene, přidáme nasekanou šunku, strouhanku a petrželku. Máme nádivku.
- 2Z jablka vyřízneme jadřinec a slupku ponecháme. Nastrouháme jablko nahrubo, přidáme součásti nádivky k jablku s citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
- 3Na prsíčkách uvolníme kůži a opatrně pod ni vsuneme nádivku. Kuře vložíme do pekáče a potřeme olejem.
- 4V předehřáté troubě pečeme 100 minut. Pokud nám začne kuře brzy hnědnout, pokryjeme ho fólií.
- 5Zbavíme jadřinců zbývající jablka a pokrájíme na plátky. Osmahneme v másle dozlatova. Přidáme rybízovou zavařeninu a prohřejeme, dokud se nerozpustí.
- 6Podáváme kuře ozdobené plátky jablek a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.