Kuře sváteční na jablkách

145 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
866 kcal
Bílkoviny
65 g
Tuky
58 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozpustíme v pánvi máslo, osmahneme na něm pokrájenou cibuli, přidáme žampiony a tři minuty smažíme. Sundáme z plamene, přidáme nasekanou šunku, strouhanku a petrželku. Máme nádivku.
  • 2
    Z jablka vyřízneme jadřinec a slupku ponecháme. Nastrouháme jablko nahrubo, přidáme součásti nádivky k jablku s citronovou šťávou, osolíme a opepříme.
  • 3
    Na prsíčkách uvolníme kůži a opatrně pod ni vsuneme nádivku. Kuře vložíme do pekáče a potřeme olejem.
  • 4
    V předehřáté troubě pečeme 100 minut. Pokud nám začne kuře brzy hnědnout, pokryjeme ho fólií.
  • 5
    Zbavíme jadřinců zbývající jablka a pokrájíme na plátky. Osmahneme v másle dozlatova. Přidáme rybízovou zavařeninu a prohřejeme, dokud se nerozpustí.
  • 6
    Podáváme kuře ozdobené plátky jablek a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.