Kuře tandoori

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet.
  • 2
    Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici.
  • 3
    Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme.
  • 4
    Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.