Kuře tandoori
50 min.

Ingredience
- 1lžičkaOcet jablečný
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaKari koření
- 2lžičkySůl
- 1kusZázvor celý
- 2lžíceJogurt bílý
- 3lžičkyCitronová šťáva
- 1lžičkaLimetková šťáva
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžičkaKmín drcený
- 4stroužkyČesnek
- 4kusyKuřecí stehna
- 1lžičkaProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaChilli paprička
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
35 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
470 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna nejprve omyjeme, osušíme a ostrým nožem uděláme do masa zářezy. Vetřeme do nich lžičku soli, pokapeme citronovu šťávou a na půl hodiny necháme odležet.
- 2Mezitím v misce promícháme nadrobno nakrájený česnek, najemno nastrouhaný zázvor, mletý koriandr, divoký kmín, kari a citronovou šťávu. Poté přidáme jogurt, rajský protlak, olej, ocet, čili papriku a zbytek soli a důkladně ještě jednou promícháme. Vzniklou směsí důkladně obalíme stehna a necháme přiklopené marinovat několik hodin v lednici.
- 3Potom stehna z marinády vyjmeme a grilujeme pod rozpáleným grilem 20-30minut, dokud nejsou hotová, mezitím je obrátíme.
- 4Garam masalu smícháme s limetovou šťávou a touto směsí maso polijeme, podáváme s kostičkou másla, dozdobené čerstvými bylinkami a plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.