Kuře v balsamicu
60 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200mililitrůVíno bílé
- 4lžíceBalsamico ocet
- 200mililitrůOlej olivový
- 2lžíceBazalka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4lžíceRozinky tmavé
- 1hrstRukola
- 1kusCitrony
- 60gramůOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omytá kuřecí prsa naklepeme a vložíme do olejem vymazané zapékací mísy. Maso osolíme, opepříme, zalijeme vínem a přikryjeme pečicím papírem. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Vyjmeme z trouby a necháme v míse vychladnout.
- 2Balsamico prošleháme s olejem a přilijeme šťávu z pečení. Přidáme nasekanou bazalku, citronovou kůru a vroucí vodou spařené rozinky. Kuřecí prsa položíme na talíř, přelijeme připravenou zálivkou a necháme 12 hodin v chladu odležet.
- 3Před podáváním necháme pokrm chvíli v pokojové teplotě. Maso nakrájíme na plátky, upravíme na plochý talíř a přelijeme marinádou. Ozdobíme omytou rukolou, opraženými piniemi a podáváme s dílky omytého citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.