Kuře v česnekové omáčce

50 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
395 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
23 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
387 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna zbavíme přebytečného tuku a rozporcujeme je na třetiny. Smícháme papriku, sůl, pepř a kuřecí maso ve směsi dobře obalíme.
  • 2
    Polovinu oleje rozpálíme ve větší pánvi a chvíli na něm smažíme neoloupané stroužky česneku, aby získaly hnědou barvu. Vyndáme z pánve a vložíme porce kuřete, každý smažíme asi 5 minut, přilijeme sherry a 30 vteřin povaříme. Přilijeme vývar a vložíme bobkový list. Zmírníme oheň, zakryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut.
  • 3
    Z opečených česnekových stroužků vymačkáme dužinu, přidáme nasekanou italskou petrželku a zpracujeme na pastu. Přimícháme ji ke kuřeti, přiklopíme a dusíme 10 minut, dokud maso nebude měkké. Podáváme horké s rýží nebo vařenými brambory.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.