Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
60 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.
  • 2
    Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.
  • 3
    Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
  • 4
    Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.
  • 5
    Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.