Kuře v kardamomové marinádě s kuskusovým salátem
55 min.
Ingredience
- 1kilogramKuře
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceOregano čerstvé
- 75mililitrůOlej olivový extra panenský
- 120mililitrůPomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 375gramůKuskus
- 375mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCibule červená
- 2lžíceCitronová šťáva
- 200gramůFazole červené
- 1lžičkaKardamom
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1148 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
60 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na hladkou pastu rozmixujeme kardamomová semínka, prolisovaný česnek, 1 lžíci čerstvého oregana a 60 ml oleje, vlijeme pomerančovou šťávu a promícháme.
- 2Čtyři mladá naporcovaná kuřata rozložíme do větší mísy a zalijeme marinádou, překryjeme alobalem a v chladu necháme 2-3 hodiny marinovat.
- 3Připravená kuřata naskládáme na rošt pekáče, dosolíme a opepříme a v troubě zahřáté na 200°C pečeme 30-40 minut, běhen pečení několikrát přelijeme vypečenou šťávou.
- 4Na kuskusový salát si připravíme kuskus uvařený v zeleninovém vývaru, blanšírované fazolky, kolečka červené cibulky, 1 lžíci extra panenského olivového oleje, citronovou šťávu a vše promícháme.
- 5Opečená mladá kuřata podáváme s kuskusovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.