Kuře v medové marinádě
75 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 2decilitryVoda pitná
- 1kusKuře
- 3lžíceMed včelí
- 2lžičkyKoriandr mletý
- 1kusRajčata
- 100gramůMáslo čerstvé
- 1kusLimetka
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaŠafrán
- 1lžíceOmáčka sójová
- 0,5lžičkaZázvor mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1189 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
85 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Omyté a očištěné kuře rozdělíme na 8 menších porcí.
- 2Připravíme marinádu smícháním medu se zázvorem, sójovou omáčkou, koriandrem, šafránem a oloupanou, nasekanou cibulí. Do marinády přidáme spařená, oloupaná rajčata nakrájená nadrobno. Porce kuřete vložíme do mísy a zalijeme marinádou. Necháme rozležet asi 20 minut.
- 3Potom maso osmahneme v kastrole na 30 g másla a dusíme asi 25 minut v silně vyhřáté troubě. Každých 5 minut kuře poléváme marinádou.
- 4Zbylou cibuli nakrájíme nadrobno a dusíme na 30 g másla s 2 dl vody asi 20 minut.
- 5Výpek uvedeme do varu s octem a cibulí, osolíme, opepříme a přidáme zbylé máslo.
- 6Kuře přelijeme šťávou a ozdobíme proužky limetkové kůry.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.