Kuře v římském hrnci
100 min.
Ingredience
- 200gramůKaštany jedlé
- 1kusPórek
- 1200gramůKuře
- 300gramůZelí kysané
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaHřebíček mletý
- 700gramůBrambory
- 1lžíceDžus jablečný
- 450gramůJablka
- 100mililitrůVývar drůbeží
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
47 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Římský hrnec předem namočíme do vody.
- 2Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.
- 3Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.
- 4Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.
- 5Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.