Kuře v římském hrnci

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1005 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
47 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
10 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Římský hrnec předem namočíme do vody.
  • 2
    Kaštany scedíme a nasekáme, očištěný pórek nakrájíme na kolečka a oloupaná, jádřinců zbavená jablka nakrájíme na plátky.
  • 3
    Kysané zelí překrájíme a smícháme s kaštany, pórkem a jablky. Osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem. Dvěma třetinami směsi naplníme omyté kuře a otvor uzavřeme špejlí.
  • 4
    Oloupané, na kousky nakrájené brambory promícháme se zbylou směsí, vložíme do hrnce a zalijeme vývarem. Na směs položíme kuře, přiklopíme pokličkou a postavíme do studené trouby. Nastavíme na 200 stupňů Celsia a pokrm dusíme asi 50 minut.
  • 5
    Nakonec kuře potřeme jablečnou šťávou a bez pokličky dopékáme ještě 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.