Kuře vykostěné s parmezánem
125 min.
Ingredience
- 2,25kilogramyKuře
- 8plátkůSalám Mortadela
- 125gramůStrouhanka
- 125gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 6lžicBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
66 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
580 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vykostíme kuře. Zlomíme klouby stehýnek a ohneme je dolů. Kuře otevřeme vespod, po obou stranách přeřízneme páteř tak, abychom nepoškodili kůži. Vyndáme páteř a zahodíme. Odstraníme žebra a odřízneme z nich zbytky masa.
- 2Maso seškrábeme z obou stehýnek a v kloubu stehýnka přeřízneme. Kosti uschováme na kuřecí vývar.
- 3Kuře položíme hřbetem dolů a pokryjeme mortadelou, aby lehce přesahovala.
- 4Do mísy dáme parmezán, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř, bazalku a vše promícháme. Přidáme vejce, aby se smě spojila. Naplníme směsí kuře, přehneme maso přes nádivku a převážeme celé kuře nití.
- 5Kuře dáme do pekáče a potřeme olivovým olejem. Pečeme 90 minut v předehřáté troubě.
- 6Můžeme podávat horké nebo studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.