Kuře vykostěné s parmezánem

125 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
983 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
66 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
580 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykostíme kuře. Zlomíme klouby stehýnek a ohneme je dolů. Kuře otevřeme vespod, po obou stranách přeřízneme páteř tak, abychom nepoškodili kůži. Vyndáme páteř a zahodíme. Odstraníme žebra a odřízneme z nich zbytky masa.
  • 2
    Maso seškrábeme z obou stehýnek a v kloubu stehýnka přeřízneme. Kosti uschováme na kuřecí vývar.
  • 3
    Kuře položíme hřbetem dolů a pokryjeme mortadelou, aby lehce přesahovala.
  • 4
    Do mísy dáme parmezán, strouhanku, rozetřený česnek, sůl, pepř, bazalku a vše promícháme. Přidáme vejce, aby se smě spojila. Naplníme směsí kuře, přehneme maso přes nádivku a převážeme celé kuře nití.
  • 5
    Kuře dáme do pekáče a potřeme olivovým olejem. Pečeme 90 minut v předehřáté troubě.
  • 6
    Můžeme podávat horké nebo studené.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.