Kuře z Vaucluse
90 min.
Ingredience
- 50gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1500gramůKuře
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 80mililitrůOlej olivový
- 80gramůAnglická slanina
- 80gramůRajčata
- 200mililitrůVíno bílé
- 60gramůOlivy černé
- 5gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1142 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
87 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do pekáče nalijeme olivový olej a přisypeme na nudličky nakrájenou slaninu. Pekáč vložíme do trouby a slaninu necháme trochu orestovat.
- 2Mezitím omyjeme kuře, osolíme, opepříme a přidáme do pekáče ke slanině. Necháme asi minutu smažit. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, pokrájená rajčata, podlijeme vínem, vložíme snítku petrželky a prolisovaný česnek.
- 3Asi v polovině pečení přidáme olivy bez pecek, které pokrájíme na plátky. Kuře dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.