Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou
40 min.
Ingredience
- 500gramůKuřecí prsa
- 100mililitrůVíno bílé
- 100gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžícePetržel - nať
- 3špetkyPepř černý mletý
- 0,33lžičkaSůl
- 1500gramůKrab
- 200gramůMajonéza
- 3stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
430 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do nádoby s vínem a přivedeme k varu. Podusíme 6-8 minut, poté maso z vína vyjmeme.
- 2Čerstvé kraby vaříme v jiném hrnci ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Když zčervenají, vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté oddělíme od krabího trupu klepeta, maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.
- 3Česnek oloupeme, prolisujeme a vložíme do mixéru spolu s konzervovanými rajčaty. Přidáme sůl a pepř a rozmixujeme najemno. Do rozmixované hmoty ručně vmícháme majonézu.
- 4Na špízy napichujeme střídavě oba druhy masa a podáváme s miskou rajčatové majonézy. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.