Kuřecí a krabí maso na špízu s rajčatovou majonézou

40 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
840 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
46 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
430 mg
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kostky. Vložíme do nádoby s vínem a přivedeme k varu. Podusíme 6-8 minut, poté maso z vína vyjmeme.
  • 2
    Čerstvé kraby vaříme v jiném hrnci ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Když zčervenají, vyjmeme je a necháme vychladnout. Poté oddělíme od krabího trupu klepeta, maso vyjmeme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Česnek oloupeme, prolisujeme a vložíme do mixéru spolu s konzervovanými rajčaty. Přidáme sůl a pepř a rozmixujeme najemno. Do rozmixované hmoty ručně vmícháme majonézu.
  • 4
    Na špízy napichujeme střídavě oba druhy masa a podáváme s miskou rajčatové majonézy. Zdobíme najemno nasekanou petrželovou natí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.