Kuřecí čtvrtky po srbsku
75 min.
Ingredience
- 900gramůKuře
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 3kusyPaprika zelená
- 4kusyRajčata
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůVoda pitná
- 120gramůOlej slunečnicový
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
70 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí čtvrtky vykostíme, naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, prolisujeme česnek. Dále na proužky nakrájíme zelené papriky zbavené stopek a semen, rozmačkáme spařená oloupaná rajčata a nasekáme zelenou petrželku.
- 2Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
- 3Na výpeku dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s mletým pepřem a česnek a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
- 4Mezitím v pánvi na másle osmahneme a 5 minut podusíme papriky s rajčaty.
- 5Porce kuřete s omáčkou rozdělíme na talíře, na maso navršíme směs paprik s rajčaty a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.