Kuřecí čtvrtky po srbsku

75 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
883 kcal
Bílkoviny
45 g
Tuky
70 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí čtvrtky vykostíme, naklepeme a osolíme, cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno, prolisujeme česnek. Dále na proužky nakrájíme zelené papriky zbavené stopek a semen, rozmačkáme spařená oloupaná rajčata a nasekáme zelenou petrželku.
  • 2
    Osolené kuřecí čtvrtky po obou stranách v kastrole na horkém oleji 10 minut opékáme, opečené kuře uložíme do jiné nádoby a udržujeme v teple.
  • 3
    Na výpeku dorůžova orestujeme drobně nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku a za stálého míchání necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme vodou, svaříme na řídkou omáčku, přidáme sůl s mletým pepřem a česnek a do omáčky vložíme opečené maso. Kuře pak přiklopíme a v omáčce na mírném ohni asi 30 minut dusíme doměkka.
  • 4
    Mezitím v pánvi na másle osmahneme a 5 minut podusíme papriky s rajčaty.
  • 5
    Porce kuřete s omáčkou rozdělíme na talíře, na maso navršíme směs paprik s rajčaty a servírujeme ozdobené sekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.