Kuřecí filé s karotkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
538 mg
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě.
  • 2
    Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
  • 3
    Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple.
  • 4
    Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut.
  • 5
    Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
  • 6
    Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.