Kuřecí filé s karotkou
45 min.
Ingredience
- 4kusyKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůZakysaná smetana
- 0,25litrVývar drůbeží
- 10kusůKarotka baby
- 2lžíceKerblík
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceVíno bílé
- 1lžičkaCukr krupice
- 2lžičkyHořčice
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
585 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
34 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
538 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mrkev oloupeme a na každé ponecháme trochu natě.
- 2Omytá kuřecí prsa opečeme po všech stranách na oleji, osolíme, opepříme a necháme na teplém místě.
- 3Do vařícího vývaru přidáme máslo, vložíme mrkev a podusíme ji 15 minut. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- 4Do horkého vývaru vmícháme zakysanou smetanu a povaříme 5 minut.
- 5Smícháme žloutek, víno, hořčici a spolu s nasekaným kerblíkem přidáme do omáčky. Podle chuti osolíme, opepříme a osladíme.
- 6Maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře spolu s mrkví a omáčkou a ozdobíme lístky kerblíku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.