Kuřecí frikasé na vinném octu
40 min.
Ingredience
- 2stroužkyČesnek
- 900gramůKuřecí stehna
- 10mililitrůRozmarýn čerstvý
- 5kusůAnčovička - filety
- 80mililitrůOcet vinný
- 20mililitrůOcet ze šampaňského - Balsamic
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
55 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
425 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme.
- 2Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili.
- 3Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět.
- 4Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody.
- 5Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť.
- 6Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.