Kuřecí frikasé na vinném octu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
731 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
55 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
425 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme.
  • 2
    Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili.
  • 3
    Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět.
  • 4
    Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody.
  • 5
    Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť.
  • 6
    Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.