Kuřecí frikasé s hráškem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme.
  • 2
    Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit.
  • 3
    Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.