Kuřecí frikasé s hráškem
65 min.
Ingredience
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej slunečnicový
- 600gramůKuřecí prsa
- 2kusyCibule
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 200gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 200gramůHrášek
- 100gramůPaprika zelená
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 150gramůJogurt bílý
- 50gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
540 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
20 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí maso nakrájíme na kousky a obalíme je ve směsi hladké mouky, soli a pepře. Na hluboké pánvi rozpálíme olej a vsypeme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, za občasného promíchání smažíme asi 5 minut na mírném ohni. Přidáme obalené maso a opékáme asi 10 minut, průběžně otáčíme.
- 2Mrkev a celer oloupeme a nakrájíme na kostičky, smícháme se zcezeným sterilovaným hráškem a postupně přidáváme k masu. Nakonec zalijeme vývarem, zakryjeme a necháme 10 minut vařit na mírném ohni. Jako poslední přisypeme pokrájené houby a zelenou papriku a ještě 5 minut necháme vařit.
- 3Na závěr už do odstavené směsi vmícháme jogurt a nasekanou petrželku, osolíme, opepříme a ihne dpodáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.