Kuřecí frikasé s octem
40 min.

Ingredience
- 5kusůSardelové řezy
- 3lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80mililitrůOcet vinný
- 2lžičkyRozmarýn čerstvý
- 1kilogramKuřecí stehna
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
572 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
44 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
142 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Přebytečného tuku zbavíme stehení řízky, rozdělíme na 4 kusy a mírně osolíme.
- 2Olej rozpálíme ve velké pánvi a ze všech stran maso osmažíme. Opepříme, dáme na talíř a udržujeme teplé.
- 3V jiné pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme česnek, rozmarýn a sardele a smažíme, dokud nezačnou vonět.
- 4Přidáme kuřecí maso, promícháme a zalijeme vinným octem.
- 5Vaříme, dokud není maso hotové.
- 6Pokud začne omáčka moc houstnout, přidáme trochu vody.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.