Kuřecí guláš

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1504 kcal
Bílkoviny
80 g
Tuky
37 g
Sacharidy
203 g
Vláknina
4 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a obalíme důkladně v mouce.
  • 2
    V kastrolu, který se může dávat do trouby, rozehřejeme olej a máslo. Přidáme cibuli, šalotky, papriky, opékáme zhruba 3 minuty.
  • 3
    Potom vmícháme kuřecí maso a opékáme další 4 minuty.
  • 4
    Maso se zeleninou posypeme paprikou a rozmarýnem.
  • 5
    Přidáme rajčatový protlak, kuřecí vývar, víno a rajčata. Kastrol přikryjeme pokličkou a dáme zhruba na hodinu do trouby předehřáté na 160 °C.
  • 6
    Hotový pokrm necháme chvíli pod pokličkou odpočinout a potom rozdělíme na talíře.
  • 7
    Porce ozdobíme zakysanou smetanou a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.