Kuřecí indické rizoto

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Do misky dáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, mletý zázvor, vymačkanou pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Vše dobře promícháme a přidáme připravené maso. Misku s marinádou a masem přiklopíme a vložíme do lednice na celou noc marinovat.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, potom do pánve naskládáme marinované kousky masa a občasným mícháním restujeme 5 minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme zatím stranou.
  • 3
    Do pánve přisypeme rýži, zalijeme 2 dl vody, přiklopíme a necháme rýži uvařit.
  • 4
    Měkkou rýži zalijeme vodou, vložíme restované maso, přidáme cizrnu, nakrájené špenátové listy, rozinky, mandle. Vše dobře promícháme a povaříme tak dlouho, aby v pánvi nezůstala žádná voda. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme jogurt, zamícháme a stáhneme pánev z ohně.
  • 5
    Hotové rizoto rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce posypeme na tenké kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.