Kuřecí indické rizoto
50 min.
Ingredience
- 400gramůKuřecí prsa
- 3kusyČesnek
- 10gramůKmín celý
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1kusPomeranče
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40gramůŠalotka
- 400gramůRýže Arborio
- 5decilitrůVoda pitná
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 50gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůRozinky bílé
- 1decilitrJogurt bílý
- 100gramůMandle
- 1lžičkaSůl
- 30gramůPórek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
631 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
17 g
Sacharidy
91 g
Vláknina
7 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Maso umyjeme, nakrájíme na tenké proužky. Do misky dáme prolisovaný česnek, kmín, mletou papriku, mletý zázvor, vymačkanou pomerančovou šťávu, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Vše dobře promícháme a přidáme připravené maso. Misku s marinádou a masem přiklopíme a vložíme do lednice na celou noc marinovat.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme nakrájenou šalotku, potom do pánve naskládáme marinované kousky masa a občasným mícháním restujeme 5 minut. Maso vyjmeme z pánve a necháme zatím stranou.
- 3Do pánve přisypeme rýži, zalijeme 2 dl vody, přiklopíme a necháme rýži uvařit.
- 4Měkkou rýži zalijeme vodou, vložíme restované maso, přidáme cizrnu, nakrájené špenátové listy, rozinky, mandle. Vše dobře promícháme a povaříme tak dlouho, aby v pánvi nezůstala žádná voda. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme jogurt, zamícháme a stáhneme pánev z ohně.
- 5Hotové rizoto rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce posypeme na tenké kolečka nakrájeným pórkem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.