Kuřecí játra na mandlích s čínským zelím
35 min.
Ingredience
- 225gramůJátra kuřecí
- 55gramůMandle
- 1stroužekČesnek
- 55gramůHrášek
- 0,5kusZelí čínské
- 2lžičkyMouka kukuřičná
- 1lžíceVoda pitná
- 2lžíceOmáčka sójová
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
14 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra odblaníme, zbavíme je tuku a nakrájíme na stejně velké kousky.
- 2Spaříme mandle, oloupeme je a osušíme, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Jednotlivé listy čínského zelí natrháme na malé kousky.
- 3V rendlíku rozpálíme olej, vložíme mandle, plamen zmírníme a za stálého míchání mandle orestujeme dozlatova. Vyjmeme je, osušíme v ubrousku a odložíme stranou. Místo mandlí vložíme do tuku česnek, opékáme jej 1-2 minuty. Česnek vyndáme, do pánve vložíme kuřecí játra, restujeme 2-3 minuty, vyjmeme je a rozložíme na talíř k mandlím.
- 4Do rendlíku dáme hrášek, restujeme, za 1 minutu přidáme zelí a pokračujeme v restování další 1 minutu. Zeleninu vyjmeme a přidáme na talíř k játrům s mandlemi.
- 5V 1 lžíci studené vody smícháme kukuřičnou mouku, vývar a sójovou omáčku. Vlijeme do rendlíku, přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne a není čirá. Přidáme ostatní ingredience, osolíme, opepříme, zamícháme a zahříváme asi 1/2 minuty.
- 6Podáváme s vařenou rýží nebo čínskými nudlemi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.