Kuřecí játra na provensálský způsob
50 min.
Ingredience
- Omáčka
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůPetržel kudrnka
- 6kusůRajčata
- 30mililitrůOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůJátra kuřecí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 30mililitrůOlej olivový
- 400gramůRýže dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
28 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Játra osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a přilijeme olej, vložíme játra a zprudka usmažíme. Játra z pánve vyndáme.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme nadrobno. Vložíme do stejné pánve, přilijeme trochu oleje, přisypeme posekanou petrželku, sůl, pepř a prolisovaný česnek. Přiklopíme a dusíme 20 minut.
- 4Odkryjeme a přidáme játra.
- 5Podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.