Kuřecí játra opékaná na kari

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
640 mg
Cukr
148 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
  • 2
    Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
  • 3
    V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.
  • 4
    Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.