Kuřecí játra opékaná na kari
30 min.
Ingredience
- 600gramůJátra kuřecí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 3kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 1lžíceKari koření
- 1lžíceArašídová pomazánka
- 125mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
21 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
640 mg
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Kuřecí játra očistíme, rozdělíme je na přirozené poloviny a v sítu propláchneme pod tekoucí vodou. Necháme okapat a potom játra zlehka osušíme. V misce smícháme mouku, sůl a pepř a játra ve směsi obalíme.
- 2Šalotky a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno.
- 3V hluboké pánvi rozehřejeme 3 lžíce oleje a vložíme na něj játra. Zprudka je opékáme 4 minuty. Potom slijeme z pánve tuk a přidáme na ni 2 lžíce oleje. Na něj vhodíme šalotku, česnek a necháme zesklovatět. Přidáme kari koření, zelený pepř a arašídovou pastu. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Vložíme zpět játra a prohřejeme.
- 4Před podáváním posypeme pokrm nasekaným koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.