Kuřecí játra s koňakem
18 min.
Ingredience
- 150mililitrůMartell cognac
- 2lžičkyOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 220gramůJátra kuřecí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
130 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty.
- 2Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny.
- 3Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Já alkohol v jídle moc nemusím, ale v tomhle případě asi udělám výjimku. Jen ten ko%nak možná nahradím něčím jiným.