Kuřecí játra s koňakem

18 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
4 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
130 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme očištěná játra a restujeme 4 minuty.
  • 2
    Měkká játra osolíme, opepříme a přelijeme koňakem. Krátce povaříme do odpaření tekutiny.
  • 3
    Krajíčky toastového chleba nasucho opečeme v pánvi. Poklademe je kuřecími játry a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Já alkohol v jídle moc nemusím, ale v tomhle případě asi udělám výjimku. Jen ten ko%nak možná nahradím něčím jiným.