Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi
45 min.
Ingredience
- 1litrVývar drůbeží
- 1kilogramJátra kuřecí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 30gramůCibulka jarní
- 400gramůRýže loupaná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 200gramůDatle
- 30gramůPetržel - nať
- 200gramůRajčata
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.
- 2Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.