Kuřecí játra s rýži na způsob Pilafi

45 min.
Řecko
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
84 g
Vláknina
5 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra odblaníme, umyjeme, nakrájíme na přiměřeně velké kousky. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme nakrájenou jarní cibulku a přimícháme připravená játra, která restujeme tak dlouho, aby dostala hnědou barvu. Vmícháme nakrájená rajčata, přidáme rýži, vše zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a zamícháme.
  • 2
    Hrnec vložíme do nahřáté trouby na 20 minut, aby se uvařila rýže doměkka. Před dokončením dušení rýže do hrnce přidáme nakrájené datle, nasekanou petrželovou nať, zamícháme a vrátíme zpátky do trouby. Hotové jídlo dělíme podle porci na talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.