Kuřecí játra se šalvějí

28 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli nakrájíme nadrobno, játra očistíme, nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a šalvěj nasekáme nadrobno.
  • 2
    Na rozpáleném oleji orestujeme játra, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Když cibule zezlátne, podlijeme vodou, na mírném plameni 5 minut dusíme. K cibuli přilijeme citronovou šťávu, víno, směs zamícháme a přidáme petrželovou nať, šalvěj, sůl a pepř. Do omáčky vložíme játra a 5 minut na mírném plameni podusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.