Kuřecí játra se šalvějí
28 min.
Ingredience
- 800gramůJátra kuřecí
- 2kusyCibule
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůMáslo čerstvé
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceŠalvěj čerstvá
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
533 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, játra očistíme, nakrájíme na nudličky. Petrželovou nať a šalvěj nasekáme nadrobno.
- 2Na rozpáleném oleji orestujeme játra, vyjmeme děrovanou naběračkou a odložíme do mísy. Do výpeku přidáme máslo a zpěníme na něm cibuli. Když cibule zezlátne, podlijeme vodou, na mírném plameni 5 minut dusíme. K cibuli přilijeme citronovou šťávu, víno, směs zamícháme a přidáme petrželovou nať, šalvěj, sůl a pepř. Do omáčky vložíme játra a 5 minut na mírném plameni podusíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.