Kuřecí játra v sherry
18 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej olivový
- 225gramůJátra kuřecí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 200mililitrůSherry brandy
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
88 mg
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
- 2V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
- 3Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
- 4Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.