Kuřecí játra v sherry

18 min.
Španělsko
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
216 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
88 mg
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sherry nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a zprudka svaříme na hustotu sirupu.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém oleji smažíme rozmělněný česnek asi 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla a přidáme očištěná a omytá játra. Restujeme je 3-4 minuty, aby se osmahla a uvnitř zůstala růžová.
  • 3
    Hotová játra osolíme, opepříme a upravíme na talíře. Přelijeme sherry a posypeme nasekanou petrželkou.
  • 4
    Ihned podáváme, vhodně doplníme toasty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.