Kuřecí kapsy se sýrem a pestem
40 min.
Ingredience
- 200gramůSýr Ricotta
- 30gramůPesto
- 800gramůKuřecí prsa
- 50mililitrůOlej olivový
- 200gramůSalát ledový
- 400gramůRajčata
- 1kusCitrony
- 8gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1V misce důkladně smícháme sýr s pestem. Kuřecí řízky opatrně přidržíme dlaní a uděláme hluboký zářez vprostřed, aby tak vznikla kapsa. Tu nejdříve nasolíme a potom naplníme směsí sýra a pesta. Spíchneme párátkem, aby se kapsa neotvírala, porce masa osolíme, rozložíme na tác, přikryjeme a necháme v lednici 30 minut odležet.
- 2Mezitím si připravíme zálivku. Olej, pažitku a rajčata rozmixujeme dohladka v mixéru, přidáme sůl, pepř a šťávu z citronu.
- 3Odleželé maso rozložíme na dno pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme asi 15 minut z každé strany. Servírujeme na listu ledového salátu, zalité zálivkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.