Kuřecí kapsy se sýrem a pestem

40 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
496 kcal
Bílkoviny
51 g
Tuky
28 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce důkladně smícháme sýr s pestem. Kuřecí řízky opatrně přidržíme dlaní a uděláme hluboký zářez vprostřed, aby tak vznikla kapsa. Tu nejdříve nasolíme a potom naplníme směsí sýra a pesta. Spíchneme párátkem, aby se kapsa neotvírala, porce masa osolíme, rozložíme na tác, přikryjeme a necháme v lednici 30 minut odležet.
  • 2
    Mezitím si připravíme zálivku. Olej, pažitku a rajčata rozmixujeme dohladka v mixéru, přidáme sůl, pepř a šťávu z citronu.
  • 3
    Odleželé maso rozložíme na dno pekáčku vymazaného olivovým olejem a pečeme asi 15 minut z každé strany. Servírujeme na listu ledového salátu, zalité zálivkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.