Kuřecí kari s ovocem
100 min.
Ingredience
- 500gramůRýže dušená
- 25mililitrůOlej olivový
- 900gramůKuřecí prsa
- 30gramůŠalotka
- 500gramůAnanas
- 125gramůHrozinky
- 10gramůMed včelí
- 20mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 30gramůKari pasta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1kusPomeranče
- 200gramůZakysaná smetana
- 3kusyJablka
- 60gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 300mililitrůVývar drůbeží
- 4stroužkyČesnek
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Na velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. Kousky kuřecího masa obalíme v osolené a opepřené mouce a za stálého míchání osmahneme ze všech stran dozlatova (zhruba 4 minuty). Kuřecí maso přeneseme do velkého hlubokého kastrolu, který lze dávat do trouby, a udržujeme teplé.
- 2Na pánvi ve výpeku pak pomalu opékáme šalotky, česnek, jablka, ananas a rozinky. Přidáme med, kuřecí vývar, worcesterskou omáčku a pálivou kari pastu. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Omáčkou přelijeme kousky kuřecího masa v kastrolu a kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem. Maso pečeme v troubě
- 4předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Potom do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu a kastrol vrátíme ještě na 10 minut do trouby.
- 5Na talíře upravíme rýži, přidáme kuřecí kari a každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.