Kuřecí kari s ovocem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
768 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
20 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
6 g
Cukr
42 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na velké pánvi na smažení rozehřejeme olej. Kousky kuřecího masa obalíme v osolené a opepřené mouce a za stálého míchání osmahneme ze všech stran dozlatova (zhruba 4 minuty). Kuřecí maso přeneseme do velkého hlubokého kastrolu, který lze dávat do trouby, a udržujeme teplé.
  • 2
    Na pánvi ve výpeku pak pomalu opékáme šalotky, česnek, jablka, ananas a rozinky. Přidáme med, kuřecí vývar, worcesterskou omáčku a pálivou kari pastu. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme a opepříme.
  • 3
    Omáčkou přelijeme kousky kuřecího masa v kastrolu a kastrol přikryjeme pokličkou nebo alobalem. Maso pečeme v troubě
  • 4
    předehřáté na 180 °C (u plynové trouby stupeň 3-4) zhruba hodinu. Potom do pokrmu vmícháme zakysanou smetanu a kastrol vrátíme ještě na 10 minut do trouby.
  • 5
    Na talíře upravíme rýži, přidáme kuřecí kari a každou porci ozdobíme kolečkem pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.