Kuřecí kebab s kari omáčkou

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
  • 2
    Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
  • 3
    Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
  • 4
    Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.