Kuřecí kebab s kari omáčkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůKuřecí stehna
- 8gramůSůl
- 0,5decilitrLimetková šťáva
- 3gramyZázvor celý
- 1kusChilli paprička
- 0,5decilitrOlej arašídový (podzemnicový)
- 40mililitrůOlej sezamový
- 1kusCibule
- 100gramůLilek
- 200gramůCuketa
- 200gramůPaprika červená
- 50gramůKari pasta
- 40mililitrůOmáčka sojová světlá
- 5gramůCukr třtinový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
644 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
49 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí stehenní řízky nakrájíme na kostky a vložíme do nekovové mísy. Přidáme limetkovou šťávu, zázvor, sůl, arašídový olej a nasekanou chilli papričku. Všechno dobře promícháme, zakryjeme a necháme aspoň 3 hodiny v lednici marinovat.
- 2Naložené maso napícháme na špejle a na grilovací pánvi opékáme ze všech stran dozlatova, průběžně potíráme marinádou.
- 3Mezitím na pánvi osmažíme na sezamovém oleji nakrájenou cibuli a česnek doměkka, přisypeme na kostičky nakrájený lilek, cuketu a červenou papriku a 4 minuty restujeme, až zelenina pustí šťávu. Přidáme kari pastu, sojovou omáčku, dochutíme třtinovým cukrem a necháme 1-2 minuty povařit.
- 4Kebab servírujeme politý omáčkou např. s mačkanými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.