Kuřecí korma
75 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 750gramůKuřecí maso vařené
- 5gramůGaram masala
- 20gramůKoriandr mletý
- 20gramůZázvor celý
- 40mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžičkaKardamom
- 4kusyHřebíček
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžičkyKmín římský
- 60mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůSůl
- 50gramůMandle
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůPepř cayenský
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
681 kcal
Bílkoviny
47 g
Tuky
49 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom
- 2hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,
- 3kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).
- 4Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.
- 5Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.
- 6Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.