Kuřecí křidýlka lepkavá
60 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyTymián sušený
- 1lžičkaOregano sušené
- 1špetkaFenyklová semínka
- 3lžíceOcet vinný červený
- 2lžíceHořčice
- 1špetkaSkořice mletá
- 2lžíceCukr třtinový
- 1lžičkaChilli papričky - vločky
- 2lžíceSirup cukerný
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1200gramůKuřecí křídla
- 425mililitrůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
731 mg
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme.
- 2Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit.
- 3Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme.
- 4Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.