Kuřecí křidýlka lepkavá

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
579 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
35 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
731 mg
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Olej rozehřejeme ve woku, vložíme pokrájenou cibuli a rozetřený česnek, 10 minut smažíme.
  • 2
    Přidáme rajčatový protlak, fenykl, hořčici, vinný ocet, cukr, skořici, vločky chilli, sirup, oregano a tymián. Osolíme, opepříme, přivedeme k varu. Necháme 15 minut vařit.
  • 3
    Kuřecí křidýlka dáme do větší nádoby a zalijeme omáčkou. Necháme 3 hodiny marinovat, občas křídla v marinádě otočíme.
  • 4
    Poté křidýlka přendáme na pečicí plech a v předehřáté troubě pečeme 10 minut při teplotě 220 stupňů. Poté snížíme teplotu na 190 stupňů a pečeme dalších 10 minut. Kuře stále podléváme šťávou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.