Kuřecí krokety se šunkou
50 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 120gramůKuřecí maso vařené
- 20gramůPetržel - nať
- 4gramySůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 100gramůStrouhanka
- 40mililitrůOlej slunečnicový
- 200mililitrůMléko polotučné
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůŠunka dušená
- 1špetkaMuškátový oříšek
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
827 mg
Cukr
661 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme olej a postupně do něj vmícháme mouku, pozvolna za stálého míchání přiléváme mléko a vaříme na mírném ohni, dokud směs nezhoustne. Odstavíme, přidáme kuřecí maso nakrájené na malé kousky, nasekanou petrželku, nadrobno nakrájenou šunku, špetku muškátového oříšku, sůl a pepř, důkladně promícháme a necháme pozvolna vychladnout. Přikryjeme a dáme do ledničky na 4 hodiny odležet.
- 2Mezitím si připravíme rozšlehaná vejce a strouhanku na obalování. Kuřecí směs rozdělíme na 8 dílů, z každého vytvoříme placku, obalíme ve vejci a strouhance, dáme ještě na 30 minut do lednice uležet.
- 3Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova z obou stran a necháme odkapat na papírovém ubrousku. Podáváme s tatarskou omáčkou a vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.