Kuřecí kung pao
28 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 75mililitrůAsijská omáčka
- 16gramůZázvor celý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 570gramůKuřecí prsa
- 15mililitrůVíno bílé
- 20gramůMed včelí
- 5kusůChilli paprička sušená
- 75gramůArašídy
- 30mililitrůOlej sezamový
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme Asijskou omáčku, utřený česnek, 8 g nastrouhaného zázvoru, sůl a pepř. Vmícháme kuřecí prsíčka nakrájená na kousky a necháme 30 minut marinovat.
- 2V další, menší misce smícháme bílé víno, med a 15 ml sezamového oleje. Dáme stranou.
- 3Na pánvi wok rozpálíme zbývajících 15 ml sezamového oleje. 1 - 2 minuty na něm smažíme chilli papričky a zbývající zázvor, dokud papričky nezhnědnou. Dále přidáme marinované kuře a směs vína a medu. Restujeme 10 - 15 minut, dokud nebude kuře hotové.
- 4Nakonec přidáme arašídy a 1 minutu mícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.