Kuřecí kung pao

28 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
18 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
10 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké míse smícháme Asijskou omáčku, utřený česnek, 8 g nastrouhaného zázvoru, sůl a pepř. Vmícháme kuřecí prsíčka nakrájená na kousky a necháme 30 minut marinovat.
  • 2
    V další, menší misce smícháme bílé víno, med a 15 ml sezamového oleje. Dáme stranou.
  • 3
    Na pánvi wok rozpálíme zbývajících 15 ml sezamového oleje. 1 - 2 minuty na něm smažíme chilli papričky a zbývající zázvor, dokud papričky nezhnědnou. Dále přidáme marinované kuře a směs vína a medu. Restujeme 10 - 15 minut, dokud nebude kuře hotové.
  • 4
    Nakonec přidáme arašídy a 1 minutu mícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.