Kuřecí maso na kari
30 min.
Ingredience
- 250mililitrůBujón slepičí
- 2lžičkyKari koření
- 100mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 600gramůKuřecí prsa
- 200mililitrůBešamel
- 400gramůRýže dušená
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostičky, bešamel naředíme smetanou a vmícháme do něj vrchovatou lžičku kari koření.
- 2Maso vložíme do hrnce, přidáme lžíci másla, přilijeme bujón a přivedeme k varu. Osolíme a opepříme. Hrnec přiklopíme a dusíme 20 minut.
- 3Na pánvi rozpustíme lžíci másla, přisypeme lžičku kari koření, necháme v másle rozpustit, přidáme dušenou rýži a dobře promícháme. Stáhneme z ohně.
- 4Na talíře upravíme porce masa, přidáme ochucenou rýži a přelijeme horkou smetanovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.