Kuřecí maso plněné fíky
35 min.
Ingredience
- 600gramůKuřecí prsa
- 15gramůTabasco
- 5gramůFíky sušené
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 100gramůŠunka parmská
- 30gramůMáslo čerstvé
- 25gramůMandle
- 50mililitrůSherry brandy
- 50gramůSýr Čedar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
361 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
912 mg
Postup přípravy
- 1Řízky omyjeme a osušíme. Do každého uděláme po straně kapsu, uvnitř potřeme tabascem.
- 2Fíky a sýr nakrájíme na malé kostičky, slané mandle nasekáme. Vše smícháme a naplníme tím kapsy. Řízky zvenku slabě potřeme solí a pepřem, zabalíme do plátku šunky, konce zajistíme jehlami na rolády nebo párátkem.
- 3Rozehřejeme pánev a ní ohřejeme přepuštěné máslo. Kuřecí řízky smažíme z každé strany na slabém až středně velkém plameni asi 7 minuty — šunka nesmí příliš zhnědnout. Přilijeme sherry, krátce povaříme a pánev odstavíme. Řízky přikryjeme a necháme ještě 5 min. dojít, servírujeme.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.