Kuřecí maso s houbami

35 min.
Čína

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
54 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
108 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
  • 2
    Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
  • 3
    Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
  • 4
    Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
  • 5
    Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
  • 6
    Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.