Kuřecí maso s houbami
35 min.
Ingredience
- 12kusůHouby sušené
- 450gramůKuřecí prsa
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2lžičkySolamyl
- 2lžičkyVíno bílé
- 1kusZázvor celý
- 2lžičkyOlej sezamový
- 1lžíceRýžový škrob
- 280mililitrůVývar drůbeží
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOmáčka sójová
- 280mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
896 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
54 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
108 mg
Postup přípravy
- 1Houby namáčíme, dokud nezměknou a nenabobtnají, maso nakrájíme na tenké plátky a spojíme s bílkem, škrobem, vínem a sezamovým olejem.
- 2Ve woku rozpálíme olej, přidáme celý kousek zázvoru a celý stroužek česneku, asi 1 minutu smažíme, vyjmeme a stáhneme oheň.
- 3Maso za stálého míchání osmahneme, vyjmeme a dáme stranou. V pánvi necháme 2 lžíce výpeku.
- 4Houby necháme okapat a přebytek vody vymačkáme, větší houby pokrájíme. Vhodíme do pánve a 1 minutu smažíme, přilijeme vývar a necháme přivést téměř k varu.
- 5Škrob smícháme se sójovou omáčkou, přidáme 1 lžíci vývaru a směs vlijeme do pánve. Za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne. Je-li škrob dostatečně uvařený, je omáčka čirá.
- 6Maso vrátíme do pánve, osolíme, opepříme, dobře promícháme a podáváme s rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.