Kuřecí maso se žampiony a pomeranči

105 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
  • 2
    Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.