Kuřecí maso se žampiony a pomeranči
105 min.
Ingredience
- 1600gramůKuřecí stehna
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůPomerančová šťáva
- 100gramůPomeranče
- 200gramůCibule
- 4stroužkyČesnek
- 80gramůRozinky tmavé
- 750mililitrůVíno bílé
- 80gramůOlivy nakládané
- 900gramůŽampiony čerstvé
- 450gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 30gramůPaprika mletá sladká
- 12gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 80gramůOlej olivový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
35 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, pomeranč omyjeme, pokrájíme na tenké plátky, které rozčtvrtíme. Žampiony nakrájíme na plátky. V hrnci rozpálíme olej, přiložíme osolená a opepřená kuřecí stehna, osmažíme ze všech stran. Stehna vyjmeme, do oleje vsypeme cibuli, orestujeme, k cibuli vrátíme stehna, podlijeme bílým vínem, přidáme česnek, plátky oliv, žampiony, pomeranč, scezená rajčata, rozinky, přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu, osolíme i opepříme podle chuti, přidáme mletou papriku, hrnec zakryjeme a hodinu dusíme.
- 2Během dušení se maso oddělí od kostí, vyndáme je, kuřecí pokrm rozdělíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.