Kuřecí maso v mušlích zapékané
45 min.
Ingredience
- 175gramůŠpagety, Makarony
- 3lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 3plátkySlanina vepřová
- 125gramůŽampiony čerstvé
- 175gramůKuřecí maso vařené
- 1,75decilitryCréme fraiche
- 4lžíceStrouhanka
- 60gramůSýr Čedar
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 250gramůHřebenatka
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.
- 2Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.
- 3Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.
- 4Ozdobíme petrželkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.