Kuřecí maso v mušlích zapékané

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
601 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
32 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvaříme těstoviny ve velkém hrnci s osolenou vodu a lžící oleje. Poté těstoviny propláchneme, dáme zpět do hrnce pod pokličku.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi zbývající olej a osmahneme nakrájenou cibulku. Přidáme nasekanou slaninu a smažíme 4 minuty. Přidáme těstoviny, pokrájené vařené kuře a créme fraiche. Osolíme a opepříme dle chuti.
  • 3
    Čtyři velké lastury hřebenatky potřeme uvnitř olejem. Dáme do nich lžící kuřecí směs a uhladíme. Smícháme strouhanku se sýrem a posypeme mušle. Směs lehce stlačíme a mušle dáme do grilu na 5 minut, dokud nezačne povrch bublat a nezezlátne.
  • 4
    Ozdobíme petrželkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.