Kuřecí maso zapečené v bramborových lodičkách
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 200gramůKuřecí prsa
- 1lžícePetržel - nať
- 180gramůFazole červené sterilované
- 70gramůOlivy černé
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceSýr Eidam cihla 40%
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
389 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
16 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Velké, podlouhlé brambory uvaříme téměř doměkka, necháme vychladnout a vnitřky vydlabeme tak, aby brambory vypadaly jako loďky.
- 2Omyté kuřecí maso a oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, mírně orestujeme na olivovém oleji a necháme vychladnout. Přidáme nasekané olivy, fazole, nastrouhaný sýr a nasekanou petržel. Vše dobře promícháme a podle chuti osolíme.
- 3Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme je do vymaštěné zapékací mísy a ve středně vyhřáté troubě zapékáme asi 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.