Kuřecí medailonky se salátem z čekanky
25 min.
Ingredience
- 0,5kilogramKuřecí prsa
- 2lžíceTuk
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusČekanka
- 100gramůRukola
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 2lžičkyOcet vinný
- 1lžičkaCukr krupice
- 100gramůOlivy černé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
345 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
22 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, naporcujeme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme tuk, maso krátce osmahneme a dusíme pod pokličkou 10 minut. Potom necháme chvíli uležet.
- 2Čekanku rozčtvrtíme, nakrájíme na nudličky, v sítu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Rukolu omyjeme a odřízneme stonky. Olivy vypeckujeme a nakrájíme nadrobno.
- 3Česnek a cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v míse smícháme s olivovým olejem a octem, dochutíme cukrem, pepřem a solí, v tomto dresinku promícháme čekanku a rokolu.
- 4Salát s masem rozdělíme na talíře, posypeme olivami a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.